Bejelentés


A Mecsek Egyesület honlapja A megújulás útján... 2009


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Osztályelnök: Biki Endre Gábor

A Természetjáró Osztály tervei 2011-ben

KIRÁNDULÁSOK

Osztályunk 2011-ben több kirándulást is tervez Lakatosné Novotny Sarolta és Biki Endre Gábor vezetésével egy-egy település bemutatására, megtekintésére. Ezek a kirándulások kisebb városok vagy falvak épített és kulturális örökségeinek megismerését szolgálja egy-egy múzeum vagy helyi nevezetesség felkeresésével. Tervezünk kirándulást egy Baranyai-dombság kisvárosába (Bóly), egy Hegyháti kis faluba (Felsőegerszeg) és egy Sárközi nagyközségbe (Decs). Ezekről a programokról az időjárás és a jelentkezők függvényében az indulások előtt kb. 3 héttel hírt adunk a honlapunkon, illetve egyéb módon.

FORRÁSÉPÍTÉSEK

Vályús-forrás: Máriakéménd közelében a volt vadászház melletti forrás felújítása, névtáblával és kifolyócsővel való ellátása.

 

Lankás-forrás: A Máriakéménd közelében található forrás újraépítése, névtábla és kifolyócső beépítése. A forráshoz turistajelzést is szeretnénk festeni.Mecseki források:
Az elmúlt évben nagyon sok forrás megrongálódott. Ezek folyamatos karbantartása, tisztítása javítása szükséges. Az elmúlt évben az általunk épített forrásokat szeretnénk javítani, tisztítani.

TÖRÖK-VÁR

A máriakéméndi Török-várhoz vezető lépcsőfokokat az időtállóság érdekében fából szeretnénk kialakítani. Az ehhez szükséges deszkákat a Mecsekei Erdészeti Zrt. Pécsváradi Erdészetétől kapjuk. A Máriakéméndi Önkormányzat, a Máriakéméndi Hagyományőrző- és Sportegyesület és a Mecsek Egyesület anyagi lehetőségeinek függvényében tovább szeretnénk fejleszteni a Török-vári turistalétesítményeket, erdei asztalok, padok, útjelző oszlopok felállításával.

SZEMÉTGYŰJTÉS

Máriakéménden, a volt vadászház és Vályús-forrás közelében lévő területet, illetve az egykori kőbányák udvarát szeretnénk a szeméttől mentesíteni.

Pécs, 2010 december 13.

Biki Endre Gábor

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!